diumenge, 9 de desembre de 2012

El millor pa



Pans i panets. Fotografia: Fina Masdéu (2011)
De tots los pans que ha posats
en la sua taula Amor,
sens dubte que és lo millor                                    
Cecília de Florejats.
Com de farina de roses
i de puríssima llet
aquest pa tan bell s’és fet,
d’aquí es segueixen mil coses:
Una és que per a menjar-lo,
com lo seu tendror és tal,
mossegar-lo gens no cal,
sinó ab los llavis tocar-lo.
Quinze anys haurà que es pastà
i, ab tot, vui està tan fresc
que encara no hi ha qui el llesc,
si bé qui ho desitja hi ha!
Diuen que és pa i ganivet
berenar de jove sastre;
no em vingués altre desastre,
si a mi de aquest pa em fos tret!
Si en la Canonja donassen
d’esta manera de pans,
a fe que los capellans
tan males nits no passassen.
Saborós és lo flaisà,
delicat lo francolí,
i estremadíssim bocí
és lo capó casolà:
menge quisvulla estos plats,
i jo, sobre dos sopetes
de aquest pa delicat fetes,
un parell de ous escumats.
Francesc Vicent Garcia, rector de Vallfogona. Dins Poesia eròtica i pornogràfica catalana del segle xvii. Barcelona 1985. Edicions dels Quaderns Crema.
Sobre el rector de Vallfogona: auques


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENGRANDEIX EL TEXT