diumenge, 3 de juliol del 2011

Amor que mou el cel i les estrelles

Pixelito (2008). Si bebes, no conduzcas
Baixà a la cafeteria a fer-se el te quotidià de les sis, amb un pa­quet de sis galetes integrals maria, els tes de bosseta mai no donen ni el color fosc ni el sabor consistent que a ell li agraden però cal resignar-se, i era inútil també demanar que li posaren poca aigua en la tetera, sempre li la posen plena i més tèbia que calenta, i el líquid que en resulta és a penes poc menys que repugnant. Quan considerava amb disgust si beure o no beure l’últim glop d’aquell líquid ja fred en la tassa, se li acostà el xicot que s’havia presentat pocs dies abans quan almorzaven al bar Casa Nelo, Pere Sorell, portava una safata de plàstic amb un botellí de tònica Schweppes i un got amb ginebra, una llesca de llima i glaçons, i sense saludar ni demanar permís va seure al seu costat; digué bona vesprada quan era ja assegut, alçà el got amb el gest de qui brinda pel com­pany de taula, el mirà als ulls, digué a la seua salut, i va beure d’un glop més de la meitat de la ginebra.
«Ja sé que pensa que un malalat com jo no hauria de beure alcohol, se li nota en la cara», va dir, i es va eixugar els llavis amb la mà. «Jo també ho sé. I sé que vosté acompanya un germà ope­rat de càncer, que als pocs dies de llevar-li un pulmó ja l’han sor­prés amb un cigarret en la mà. Conec alguna infermera, em con­ten coses.»

Mira, Joan F. (2003). Purgatori. Capítol 4 [Dijous Sant, l'Amor Fratern, la Caritat, "amor que mou el cel i les estrelles], Editorial Proa. Barcelona. pàg. 87-100.

Si voleu llegir el text sencer, CLIQUEU-HI.

Sobre Joan F. Mira:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ENGRANDEIX EL TEXT